Nooa SICn maastomestari 2015

Vau mikä päivä tänään Mustialassa SIC ryn maastomestaruudessa! Molemmat pojat olivat ilmoitettuna juoksemaan ja kyseessä oli Nooan ensikisa maastopuolella. Lenni juoksi paremmin kuin vuosi sitten Iitin maastoissa, joissa keskeytti. Se on kuitenkin välissä juossut treeneissä tosi hyvin, joten siihen nähden tämän päivän suoritus oli heikohko. Lenni tuntui väistävän aika kiihkeänä käynyttä kaveriaan ja sehän sitten juoksussa näkyi. Juokseminen oli vähän niin ja näin sekä vieheelle saapuessa Lenni jäi 10m päähän odottamaan, kunnes kaveri oli haettu vieheeltä pois ja vasta sitten uskaltautui vieheentappopuuhiin. Tällä suorituksella heltisi vaivaiset 96p., joten Lennin juokseminen jäi alkuerään.

Nooa puolestaan päräytti jo alkuerästä mukavat 233p. ja tässä kohtaa laskeskelin, että saumaa sertiin voisi olla mikäli finaalijuoksu olisi yhtä hyvä. Finaalipariksi Nooa sai hyvän kaverinsa Murun (Kulhound Walking On Sunshine) ollessaan Murun kanssa alkuerien ykkösinä samalla pistesijalla. Finaalijuoksu oli kokonaisuudessaan erittäin siisti ja koirat tekivät tarkkaa työtä. Videota finaalisuorituksesta näkyy täällä. Vaikka radalla Nooa on Murua selvästi nopeampi, nopeusero ei näkynyt maastoradalla juuri ollenkaan. Tasaisen juoksun jälkeen tyypit saapuivat maaliin, jonka jälkeen sitten jännittämään palkintojen jakoa. Sertiä osasin jo odottaa, mutta lopulta Nooa voitti kisan päihittäen kahdeksan muuta ylikorkeaa italiaanoa. Koirien kovasta tasosta mielestäni kertoi sekin, että 2., 3. ja 4. sijoilla olleet koirat kaikki valioituivat tässä kisassa. Murun Nooa voitti vain kolmen pisteen erolla, joten kisa oli todella tiukka. Pisteitä finaalista Nooa sai mahtavat 249p. ja päivän lopulliseksi pistesaldoksi tuli 482p., joten sertiraja 450p. meni helposti rikki. Voittonsa myötä Nooasta tuli myös SIC ryn 2015 maastomestari sekä se juoksi kaikista päivän koirista parhaan ensikilpansa. Fiilis on aivan huikea, en uskaltanut edes haaveilla tämmöisestä menestyksestä, hieno Nooa!