Pentu meiltä

Suunnitelmissa italiaano?

Italianvinttikoiran pentu on villi ja leikkisä. Sillä on loputtomasti virtaa ja tutkittavaa uudessa ympäristössään. Pentu haluaa kulkea mukanasi kaikkialle ja vinttikoirahepulit tulevat sen kanssa tutuiksi. Se käyttää mielellään hampaitaan, jahtaa kaikkea liikkuvaa ja sisäsiisteyden opettelussa saattaa mennä reilusti aikaa verrattuna muunrotuiseen pentuun. Nukkuessaan se käpertyy mieluiten kainalosi lämpöön, eikä vessareissujakaan tarvitse enää tehdä yksin pennun kotiuduttua.

Vaikka pennut ovatkin ihania, pennun hankintaa ei saa koskaan tehdä hätiköiden. Tutustu rodun kasvattajiin sekä harrastajiin ja ota yhteyttä heihin, joiden kanssa olisit valmis tekemään yhteistyötä. Kysele paljon, tyhmiä kysymyksiä ei ole! Kasvattajat painottavat eri asioita jalostuksessaan ja myös yhdistelmissä on suuria eroavaisuuksia, joten tutustu rotuun ja sen ominaisuuksiin rauhassa. Italianvinttikoiraa harkitessasi mieti myös erityisen tarkkaan, oletko valmis tarjoamaan sille maailman parhaan kodin mahdollisesti jopa 15 vuoden ajaksi.

Oma Greyout-pentu?

Ottaessasi ensimmäisen kerran yhteyttä meihin, kerrothan itsestäsi, koirakokemuksestasi sekä toiveistasi pennun suhteen. Vastaamme mielellämme kysymyksiin niin yleisellä tasolla rodusta kuin tulevista pentueistamme. Haluamme tavata jokaisen henkilökohtaisesti ja toivomme, että olet valmis käymään katsomassa pentuja myös ennen luovutusikää. Huomioithan myös, että valitsemme pennuille kodit ensisijaisesti luonteen perusteella, sillä on jokaisen edun mukaista, että saat juuri sinulle luonteen puolesta sopivimman pennun. Emme varaa pentuja etukäteen eikä meillä ole käytössä varausmaksua tai jonotuslistaa. Arvostamme hyvää ja avointa vuorovaikutusta kasvattajien ja pennunomistajien välillä.

Luovutamme pennut aikaisintaan kahdeksan viikon iässä Kennelliittoon rekisteröityinä, tunnistusmerkittyinä, eläinlääkärin tarkastamina sekä useaan kertaan madotettuina. Pennut totutetaan synnyinkodissaan monipuolisesti niin raakaruokaan kuin kuivanappulaan. Pennut kasvavat keskellä arkea ja ne kohtaavat perheen muita koiria, vieraita ihmisiä ja uusia paikkoja jo ennen luovutusikää. Pentuja käsitellään päivittäin paljon ja ne pääsevät iän ja säiden salliessa ulkoilemaan useita kertoja päivässä. Näin pennuilla on mahdollisuus oppia sisäsiisteyden alkeita jo kasvattikodissaan. Pennunostajana saat tukemme koko koiran eliniäksi ja olemme kiinnostuneita kuulemaan kasvattiemme kuulumisia niin hyvässä kuin pahassa. Pyrimme järjestämään vuosittain pentuetapaamisia, joiden yhteydessä on mahdollisuus nähdä koirasi sukulaisia sekä tutustua eri harrastuslajeihin. Opastamme myös kasvatinomistajia mielellämme harrastusrintamalle ympäri vuoden sekä tuemme tavanomaisissa arjen haasteissa niitä ilmaantuessa.

Toivomme sinulta kiinnostusta rodun terveyttä kohtaan terveystutkimusten muodossa. Kotikoirien tutkiminen auttaa meitä kasvattajia kohti pyrkimystä kasvattaa mahdollisimman laadukkaita ja terveitä koiria. Jokaiselta koiralta olisi hyvä tutkia vähintään kerran elämässä polvien tilanne sekä tehdä silmätarkastus kahdesti. Ensimmäinen tarkastus tehdään mieluiten nuorelle koiralle ja toinen koiran ollessa jo varttuneempi. Jalostuksessa käytämme apuna rodulle tyypillisten sairauksien varalle luotuja geenitestejä sekä mahdollisuuksien mukaan luustokuvia. Geenitestien osalta osan jälkeläisten tuloksista pystyy päättelemään vanhempien tulosten perusteella.

Emme pysty takaamaan, että saamasi koira on tuleva harrastustähti, tai lupaa arkenne sujuvan täysin ongelmattomasti. Jokainen koira on omanlaisensa. Selkeistä tavoitteista huolimatta pentueisiin syntyy hyvin erilaisia yksilöitä ja pennut joutuvat uuteen kotiin muuttaessaan erilaisiin tilanteisiin ja kasvuympäristöihin. Painotamme kasvatuksessamme hyvää luonnetta, joka toteutuessaan mahdollistaa mutkattoman elämän koiran kanssa niin arjessa kuin harrastuksissa. Ongelmia ilmaantuessa autamme parhaamme mukaan.

Mikäli olet kaikesta huolimatta kiinnostunut niin ota yhteyttä, jos tulevaisuus oman Greyout-pennun kanssa kiinnostaa!

Sijoituskodiksi?

Haluamme pitää kodeissamme koiramäärät kohtuullisina, joten sijoituskoirien ja -kotien arvo on erityisen tärkeä. Tarjoamme pentueistamme lupaavimpia yksilöitä sijoitukseen harrastusmyönteisiin tai muuten aktiivisiin koteihin Tampereen ja Keravan lähettyvillä. Toisinaan etsimme sopivaa kotia myös tuontikoirille.

Sijoituskoiran omistajalta vaaditaan halua panostaa sijoitukseen annettuun koiraan kokonaisvaltaisesti. Toivomme sijoituskodilta avoimuutta sekä aitoa kiinnostusta rotua ja sen tulevaisuutta kohtaan. Sijoituskoirien kodit valitsemme erityisen tarkasti, sillä sijoituskoiraan sitoutuminen vaatii tiivistä yhteistyötä kasvattajan kanssa. Vastineeksi sijoituskoiran omistaja pääsee seuraamaan kasvatustyötä läheltä ja kokemaan sen vaiheita eri tavalla tavallisen koiran omistamiseen verrattuna. Sijoituskoira tulee peruskouluttaa ja sosiaalistaa hyvin, ja perehdytämme sijoituskotia mielellämme eri harrastuslajien saloihin mikäli aiempaa kokemusta ei ole. Otamme sijoituskoiria myös mielellämme hoitoon sekä omille kisareissuillemme mukaan, jotta pääsemme tutustumaan koiran luonteeseen ja ominaisuuksiin paremmin. Sijoituskoiran omistajan on hyvä varautua henkisesti, että sijoitettu koira voi olla useamman kuukauden pentujen vuoksi poissa kotoa.