Harmi 4/2017 – 11/2021

meistä ei ollut valmis kukaan
päästämään sinua lähtevien mukaan
ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
ja yhtäkkiä huomaan sen päättyvän tähän

matkasi kuljet, silmäsi suljet
muistoissani juokset vapaana aina

Harmi alkoi oireilla selkäänsä jo useampi vuosi sitten ja tilanne eteni nopeasti heikommaksi. Myös Harmin molemmat polvet oireilivat patelluksaatiota. Tutkimisesta ja kuvaamisesta huolimatta selkeää syytä käytökselle ei löytynyt eivätkä erilaiset lääkekokeilut tuoneet tilanteeseen helpotusta. Selkeimpinä oireina oli Harmin takajalkojen hermotuksen toimimattomuus sekä ajoittain voimakas kipukäytös, joka kohdistui aggressiivisuutena ihmisiin ja toisiin koiriin. Viimeinen vuosi mentiin kipulääkkeen voimalla ja jo tavalliset hihnalenkit kuormittivat Harmin kehoa liiaksi. Lenkkien sijaan Harmi nautti loputtomasta sylissä rapsuteltavana istuskelusta ja saamastaan huomiosta. Lopulta edes kipulääke ei riittänyt pitämään Harmin oireita poissa, joten oli aika tehdä raskas päätös. Ei ole nuoren ja aktiivisen koiran elämää viettää jokainen hetki kipeänä, pystymättä nauttimaan juoksemisesta ja muiden koirien kanssa leikkimisestä.

Harmia syvästi kaivaten koko Greyoutin tiimi ja muu perhe. ❤️