Greyoutin 4. pennut ovat täällä!

Hallan pennut ovat syntyneet! Harmaa uros Java, musta narttu Ruby ja harmaa narttu Ada ovat kaikki kasvaneet hienosti.

Hallan synnytys ei kuitenkaan valitettavasti sujunut ihan oppikirjan mukaan. Pentujen tulevaa syntymäpäivää oli tässä kohtaa hankala arvioida, joten Hallan lämpöjä oli mittailtu ahkeraan jo jokunen viikko. Piikkikin saatiin kiinni, joten mahdollista synnytystä odotettiin luottavaisin mielin. Hallan epämääräisten vaaleanvihreiden vuotojen takia lähdettiin tarkistamaan tilannetta eläinsairaalaan sunnuntaina 20.8. aamupäivästä. Hallan vointi oli hyvä ja veriarvot kunnossa, mutta kolmesta pennusta yhdeltä ei löytynyt ultrassa sykkeitä eikä kohtua saatu supistelemaan. Hallan synnytystä ei voinut tässä kohtaa enää yrittää käynnistää oksitosiinilla, vaan eläinlääkärissä päädyttiin hätäsektioon. Osasyynä synnytyksen käynnistymättömyydelle arvioitiin myöhemmin Hallan kohdun tihkuva verenvuoto. Kohtu poistettiin samalla keisarinleikkauksen yhteydessä.

Kaksi virkeää tyttöä ja tukkeena ollut, kalvoton poika leikattiin ulos kaikkien ihmeeksi hengissä. Halla kotiutui kolmen pentunsa kanssa sunnuntaina päivällä ja toipuminen on lähtenyt onneksi sujumaan hyvin, vaikka aika monta muuttujaa matkassa olikin.