Luonnetesteissä Kangasalalla

Uuden lajin aluevaltauksena Halti ja Vimma kävivät lauantaina luonnetesteissä Kangasalalla. Koepaikkaa odotettiin koko kevät, sillä kokeet menevät varsin nopeasti täyteen – mutta kärsivällisyys palkittiin ja nyt on taas pari itskua testattu!

Vimman emän Hertan kanssa ollaan käyty luonnetesteissä pari vuotta aikaisemmin, joten oli kiva käydä ja myös vertailla tuloksia kahden sukupolven välillä. Suuria odotuksia ei ollut, mutta odotin näkeväni Vimmasta uusia puolia ja niitä saatiinkin nähdä! Kokeen loppua kohden kuormitusta oli selvästi havaittavissa, mutta itseni yllätti positiivisesti pimeässä huoneessa ilman epäröintiä toimiminen sekä kokeen jälkeinen palautuminen. Tuomarit vielä erikseen kehuivat hienoa yhteistyötä ja koiran positiivista kannustamista ja tukemista.

Vimman lopullinen pistemäärä oli 1 piste ja laukauskokematon. Emäänsä Herttaan verrattuna (45 pistettä & laukausvarma) käsissä tuloksien puolesta pehmeämpi ja taistelutahtoisempi tyyppi. Pelkät pisteet toki eivät koirasta kerro sen enempää, ja itse miellän Vimman arjessa usein helpommaksi ja omaan käteen sopivammaksi kuin Hertan.

Haltin suoritus luonnetestissä ei ollut odotettu – aina niin iloisesta ja reippaasta pojasta ei näkynyt ensimmäisen tehtävän (kelkan veto ja rämähdys) jälkeen jälkeäkään tutusta koirasta ja koe keskeytettiin. Halti onneksi palautui nopeasti tästä kokemastaan järkytyksestä kokeen jälkeen ja oli oma itsensä nopeasti, mutta tiedä sitten mikä meni tällä kertaa pieleen. Katsotaan kokeillaanko joskus uudestaan!