Tuima

Celestine
italianvinttikoira, narttu
22.2.2019, Suomi
KoiraNet
The Italian Greyhound archive
Kuvasivusto

Parhaat tulokset

 • näyttely: SERT
 • agility: kilpailee 1-luokassa

Terveys

 • silmät: lasiaisen rappeuma (11/2020)
 • polvet: 0/0 (11/2020)
 • UC DAVIS -geenitestit (vanhempien perusteella):
  • PCAG (glaukooman alttius) : N/N (terve)
  • PLL (primaarinen linssiluksaatio): N/N (terve)
 • sairastanut steriilin aivokalvontulehduksen (SRMA) viiden kuukauden ikäisenä
 • steriloitu (4/2022)

Luonne

Tuiman saavuttua isänsä ja setänsä luokse asumaan ei talo enää ole ollut samanlainen. Tuima on innokas, sosiaalinen ja aina toimintaan valmis, kuitenkin varustettuna ripauksella herkkyyttä. Läheisyyttä rakastavana se usein tunkee itsensä ihmisten naamalle rapsuteltavaksi tai perheemme toisten koirien kylkeen korvien pesua hakemaan. Vieraita koiria kohtaan käyttäytyminen on toisinaan mielistelevää tai jopa hieman arastelevaa. Tutustuttuaan Tuima kuitenkin pääsee nopeasti ulos kuorestaan ja tällöin siitä saa varmasti leikkikaverin. Ihmisiä kohtaan rakkaus on loputonta, oli sitten kohteena pieni lapsi tai ojan pielessä istuva laitapuolen kulkija. Tuima on vaivaton koira arjessa ja se kulkee helposti mukana mihin tahansa matka viekin. Yhdestä asiasta Tuima on kuitenkin ehdoton, sillä se haluaa viettää yönsä ihmisen kainalossa pää tyynyllä tuhisten.

Harrastuskaverina Tuima on kohtalaisen tasapainoinen ja melko lähellä Riinan ideaalikoiraa. Erittäin ahneena Tuima palkkautuu ruoalla erinomaisesti, mutta myös retuutettava lelupalkka kelpaa. Agilityä Tuiman kanssa on treenattu eniten, ja rohkeutensa ansiosta uusien esteiden oppiminen tapahtuu melko ripeästi. Toisinaan intoa on vähän liikaakin, ja tehtävät kannattaa pitää sisällöltään monipuolisina nokkelan koiran kanssa treenatessa. Tuima on käynyt vinttikoiraradalla harjoittelemassa ja tähän mennessä vaikuttanut potentiaaliselta ratajuoksijan alulta. Tuiman kanssa on tehty myös pienesti pohjia tokoon, mutta aika näyttää, onko siitä tokon saralla isänsä jalan jälkiä seuraamaan. Tällä hetkellä harrastamme rennolla otteella meille mielekkäitä lajeja ilman kummempia tulospaineita.

Agility
7.5.2021Tampere 1-luokka hyppyrata 0vp. (1/8 sija) LUVA
8.5.2021Tampere, 1-luokka hyppyrata 10vp. (3/7 sija)

Näyttelyt
14.6.21Tuuri KR, Jouko Leiviskä (Suomi)AVO T
27.9.20Hyvinkää NORD, Anneli Pukkila (Suomi)
”Kookas, erinom. mittasuhteet. Oikealinjainen pää. Hieman puutteellinen alaleuka. Riittävä kaula. Hyvä selkä. Ylälinja ok. Hieman pehmeät ranteet, kääntää eturaajoja ulospäin seistessä. Hyvä alalinja. Rodunomaisesti kulmautunut. Hyvä sivuliike, mutta liikkuu löysin rantein edestä. Hyvä karva ja miellyttävä käytös.
NUO ERI1 SA PN3 SERT