Freja

Greyout Ruby On Rails
italianvinttikoira, narttu
20.8.2023, Suomi
omistaja: Veera ja Mikko Ruhanen
KoiraNet
The Italian Greyhound archive

Parhaat tulokset

  • näyttelyt: KP

Terveys

  • UC DAVIS -testit: (vanhempien perusteella)
    • FEH (kiillehypoplasia): N/N (terve)
    • PCAG (glaukooman alttius): N/N (terve)
    • PLL (primaarinen linssiluksaatio): N/N (terve)

Luonne

Freja syntyi Hallan ja Haltin pentueeseen. Freja oli kasvattikodissaan energinen pieni tuholaispentu, jonka hampaita sai juosta pakoon niin ihmiset kuin aikuiset koiratkin. Freja oli luonteeltaan sopiva sekoitus itsepäisyyttä, itsenäisyyttä ja viehehulluutta, ja olisi hyvin voinut jäädä myös lauman jatkoksi. Pienestä pitäen se muistutti hyvin paljon emäänsä Hallaa ja on kasvettuaankin saanut sopivan annoksen vanhempiensa parhaita luonteenpiirteitä. Freja muutti Kuopioon Thoran kaveriksi.

Näyttelyt
21.2.24Helsinki Pentunäyttely, Mäkiö Sari
”8kk, erittäin hyvät mittasuhteet omaava pentu. Yhdensuuntaiset pään linjat. Kauniit pyöreät silmät. Hyvät korvat. Saksipurenta. Alaleuka saa vielä vahvistua. Kaunis kaula ja hyvä kiinnitys. Ylälinja saa vielä asettua. Hieman pitkä lanneosa. Tyypilliset kulmaukset edessä ja takana. Ikään nähden erinomainen eturinta ja riittävä rintakehän syvyys. Hyvä pitkä häntä, jonka pää ei täysin siisti. Liikkuu pennulle riittävällä askelpituudella ja iloinen häntä saa vielä asettua. Riittävän yhdensuuntaiset liikkeet ikäisekseen edessä ja takana. Miellyttävä, reipas käytös.”
PEK2 KP
20.2.24Helsinki Pentunäyttely, Minna Puukko
”Kaunislinjainen narttupentu. Kaunis pää. Ok purenta. Kaunis kaula. Hienot kulmaukset sekä edessä että takana. Liikkuu tasapainoisesti, hyvällä ulottuvuudella ja nostolla edestä. Häntä nousee liikkeessä liikaa. Hännänpäässä mutka.”
PEK2 KP