Haiku

Greyout Iole
italianvinttikoira, narttu
4.3.2022, Suomi
KoiraNet
The Italian Greyhound archive

Parhaat tulokset

  • näyttelyt: EH, RYP2-pentu

Terveys

  • UC DAVIS -geenitestit (vanhempien perusteella):
    • PCAG (glaukooman alttius) : N/N (terve)
    • PLL (primaarinen linssiluksaatio): N/N (terve)
  • sairastanut juveniilin selluliitin seitsemän viikon ikäisenä

Luonne

Vielä pentukopassa olleessaan Haiku erottui muista sisaruksistaan ollen poikkeuksellisen ihmisläheinen. Se usein valitsi mieluummin Riinan solisluun päälle pusuteltavaksi käpertymisen kuin päättömän riehumisen sisarustensa kanssa. Vartuttuaan siitä on kuoriutunut kohtalaisen aktiivinen touhuaja, mutta edelleen Haiku rakastaa syvästi omaa laumaansa sekä sille tuttuja ihmisiä ja koiria. Vieraita ihmisiä kohtaan Haiku on usein varautuneempi ja välinpitämättömämpi. Tämän vuoksi harrastusrintamalla ei ole kiirehditty vaan Haiku saa rauhassa kasvaa ja kerätä lisää rohkeutta ennen isompia koitoksia.

Näyttelyt
29.7.23Helsinki, Elisa Honkala
”16kk vanha harmaa narttu jolla oikeat mittasuhteet. Hyvä koko. Hyvä pää. Alaleuka saisi olla pidempi. Pitkät korvat. Hyvä kaula. Tyypillisesti kulmautunut. Seistessä oikea ylälinja. Hyvä rungon vahvuus. Leveä reisi. Liikkuu halutessaan hallitusti kantaen itsensä tyylikkäästi, ylälinja suoristuu liikkeessä. Tarvitsee vielä kehätottumusta. Lempeä käytös. Esitetään hyvin.”
JUN EH2
4.9.22Tampere, Matti Luoso
”Erittäin hyvän tyyppinen ja kokoinen, oikeanmallinen narttupentu, joka käyttäytyy vielä kovin ujosti. Kaunis pää. Hyvät silmät ja korvat. Oikeanmallinen ylälinja. Hyvät raajat ja käpälät. Oikea rungon malli. Liikkuu hyvällä askeleella. Tarvitsee lisää kehäkoulutusta.”
PPEK1 KP ROP-PENTU RYP2