Into

Greyout Javabyte
italianvinttikoira, uros
20.8.2023, Suomi
omistaja: Mia ja Petteri Liukko
KoiraNet
The Italian Greyhound archive

Terveys

  • UC DAVIS -testit: (vanhempien perusteella)
    • FEH (kiillehypoplasia): N/N (terve)
    • PCAG (glaukooman alttius): N/N (terve)
    • PLL (primaarinen linssiluksaatio): N/N (terve)

Luonne

Into on Haltin ja Hallan jälkeläinen. Inton syntyminen hengissä oli pienoinen ihme, sillä se syntyi ilman kalvoja keisarinleikkauksesta. Pojan elämänhalu oli kuitenkin suurempi – Into oli ensimmäinen pentulaatikosta karannut pentu ja myös ensimmäinen, joka haukkui ruokakuppia malttamattomana. Into oli jo pentuna varsin vauhdikas ja energinen tapaus ja poikaa ei pidätellyt mikään. Into muistutti luovutusikäisenä paljon isäänsä Haltia niin ulkonäöltä kuin luonteeltaan, ja ajan saatossa onkin osoittanut olevansa aivan isänsä kopio.

Omistajien kertoman mukaan Into on maailman hienoin koira ja nimensä mukainen innokas ilopilleri. Into on luonteeltaan valloittava, nopeasti oppiva ja erittäin valpas, itsenäinen ja rohkea kaikkien kaveri. Into rakastaa ulkoilua säässä kuin säässä ja mikään ei ole sen mielestä parempaa, kuin vapaana juokseminen. Into tutustuu uusiin koiriin rohkeasti ja pyytää leikkiin haukkumalla. Into on muutenkin kova poika juttelemaan ja häntä heiluu koko ajan. Inton lempipuuhaa on vetoleikit ja temppujen tekeminen. Inton kanssa harrastustavoitteet ovat ratajuoksussa, joka päästään aloittelemaan kesällä.

Näyttelyt
9.5.24Turku R, Sari Mäkiö
”8kk lupaavantyyppinen pentu, hyvä raajaluuton vahvuus. Yhdensuuntaiset päänlinjat, hyvät korvat, kaunis ilme. Tyylikäs kaula ja kaulan kiinnitys. Lupaava ylälinja, hieman pitkä lanneosa. Tyypillisesti kulmautunut. Hyvä rintakehän syvyys. Hännän tulee asettua liikkeessä. Liikkuu rodunomaisesti ikäisekseen. Vaatii vielä kehätotuttelua, ei anna katsoa purentaa.”
PEK1