Vimma

FI JMVA
Greyout Inari
italianvinttikoira, narttu
4.3.2022, Suomi
KoiraNet
The Italian Greyhound archive

Parhaat tulokset

 • näyttely: ROP-pentu, FI JMVA, SERT
 • maastojuoksu: 281p
 • ratajuoksu: –
 • luonnetesti suoritettu: 1 piste, laukauskokematon

Terveys

 • silmät: lasiaisen rappeuma (7/2023)
 • polvet: 0/0 (7/2023)
 • lonkat: A/A (1/2024)
 • kyynärät: 0/0 (1/2024)
 • selkä: (1/2024)
  • nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), lukumäärä: 0
  • välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV1
 • UC DAVIS -geenitestit:
  • PCAG (glaukooman alttius) : N/N (terve)
  • PLL (primaarinen linssiluksaatio): N/N (terve)
  • FEH (kiillehypoplasia): N/N (terve)
  • PRA (etenevän verkkokalvon surkastuman alttius): Aa BB CC Dd EE

Luonne

Vimma on Hertan pentu ja jäi Greyoutin kolmannesta pentueesta kotiin kasvamaan Saulin ja Villen laumaan. Jo alle luovutusikäisenä oli nähtävissä omapäinen ja itsenäinen pentu, joka ei muun lauman mukana kulkenut vaan päätti itse mitä tekee tai ketä kuuntelee. Toiveissa olikin emäänsä vähän itsenäisempi ja sähäkämpi tapaus, ja se totisesti toteutui! Pentuajan haasteiksi muodostui erityisesti kaiken palkan kelpaamattomuus, mutta ahkeralla työllä ja harjoittelulla Vimmastakin on kuoriutunut oikea herkkujen hamuaja.

Erityisesti Vimma rakastaa aurinkoa, juoksemista ja uimista. Se löytyy rauhoituttuaan usein kainalosta tai sylistä, eikä se suostu käymään illalla nukkumaan ennen kuin koko lauma on kasassa ja visusti makuuhuoneessa. Emäänsä Herttaan verrattuna se on varsinainen ilopilleri ja tuntuukin, ettei se ole koskaan huonolla tuulella.

Vimman kanssa on tehty pohjia rata- ja maastojuoksuun. Vimma on käynyt vinttikoiraradalla harjoittelemassa ja tähän mennessä touhu on vaikuttanut varsin potentiaaliselta sekä radalla että maaston puolella. Tulevaisuudessa toivottavasti startataan myös vinttikoiralajien kisoissa ja käydään näyttelyissä.

Näyttelyt
22.7.23Kartano Weekend, Guido Schäfer
”15 months old. Correct proportions and bones. Feminine and expressive head. Good jaw. Rose ears. Correct neck. Good topline. Deep tailset, correct carriage. Excellent angulations. Typical movement. Excellent paws.”
JUN ERI1 SA VSP-JUNIORI VARA-SERT
15.7.23Hyvinkää kr, Simon Rooney
”Lovely dark nose. Nice eyes. Typical head. Nice lenght of neck. Good depht of chest. Pleasing side profile. Coat in lovely condition. Well muscled. Good feet. Well presented. Moving going and coming good.”
JUN ERI1 SA PN4 ROP-JUNIORI VARA-SERT
2.7.23Turku KV, Marco MarabottoJUN ERI1 SA PN4 VSP-JUNIORI SERT JCACIB
1.7.23Tuusula KR, Unto Timonen
”15 kk. Hyvän tyyppinen narttu. Kaunispiirteinen pää. Kookkaat mutta hyväasentoiset korvata.Tyylikäs kaula. Hyvinmuotoutunut etuosa. Hyvät raajat ja käpälät. Hyvä runko ja ylälinja. Hyvä polvi- ja kinnerkulma. Liikkuu hyvin.”
JUN ERI1
3.6.23Mänttä-Vilppula R, Matti LuosoJUN ERI1 SA JUN-SERT VSP-JUNIORI PN4 VARA-SERT -> FI JMVA
18.5.23Akaa RN, Perttu Ståhlberg
”Liian suuri. Oikeat mittasuhteet. Hyvät pään linjat ja pituus. Oikean muotoiset silmät. Hyvät korvat ja kaula. Oikea ylälinja. Sopivasti kulmautunut. Karva saisi olla tiiviimpää ohimoilla ja kaulassa. Köyristää liikkeessä selkää liikaa. Sopiva askelpituus.”
JUN EH3
14.5.23Helsinki KV, Gary Thomas
”Long head with long skull. Good bite. Long neck. Sloaping shoulders. Ideal in topline with good curves. Moved well. Needs more confidence on the table.”
JUN ERI1 SA JUN-SERT JCACIB VSP-JUNIORI
7.5.23Salo RN, Jarmo Vuorinen
”Oikeat mittasuhteet omaava narttu. Erinomainen pitkä pää. Oikein kannetut pienehköt korvat. Hyvä kaula. Tyypillisesti kulmautuneet raajat. Ikäisekseen erinomainen eturinta ja runko. Hyvä ylälinja ja lantio. Hyvä luusto ja raajat. Liikkuu kauniisti.”
JUN ERI1 SA JUN-SERT ROP-JUNIORI VARA-SERT
15.4.23Vaasa KV, Kirsti Louhi
”Mittasuhteiltaan sopusuhtainen narttu, joka hieman ujostelee. Hyvät päänlinjat, aika ajoin hyvin asettuneet korvat. Tasapainoiset kulmaukset. Rodunomaiset liikkeet.”
JUN EH1
13.11.22Jyväskylä KV, Foran Daniel
”I can’t access her. Beautiful puppy, moves cracely. She has such a potential. Can’t touch her, I’m sorry.”
12.11.22Jyväskylä NORD, Barclay Pauline
”8 months. Slender and graceful appearance. Long head. Beautiful full eyes. Good ears, flying correct. Good square. Strong bone. Slope in chest. well angulated shoulders. Good long tail. Moves well behind. Would like more lift and reach.”
PEK1 KP ROP-PENTU
23.10.22Lahti, Erika Häkkinen
”Isohko. Kauniit rungon muodot. Lupaava pää. Hyvät korvat. Kauniit silmät. Hyvä kaula. Hieman pysty olkavarsi. Ikäisekseen riittävä eturinta. Hyvä ylä- ja alalinja, luusto ja käpälät. Voimakkaammin kulmautunut takaa kuin edestä. Liikkuu hyvällä askeleella kevyesti. Kokonaiskuvaa häiritsee koko ja ilmavuus. Miellyttävä käytös. Esitetään hyvin.”
PEK1
04.09.22Tampere, Matti Luoso
”Erittäin hyväntyyppinen pentu. Alaleuka saa vielä vahvistua, muuten hyvä pää. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä luusto ja käpälät. Oikea rinnan malli. Hieman pitkä lanneosa. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvällä askeleella. Hampaiden näyttöä tulee harjoitella, käyttäytyy muuten hyvin.”
PPEK2 KP
Maastojuoksu
5.6.2024, Ylöjärviae 217p, fin 64p = 281p, sij. 2/2
16.6.2024, Sauvoae 189p, sij 2/3
6.7.2024, Hyvinkääae 80p, sij 9/10
Luonnetesti
25.5.2024 Kangasala
Toimintakyky (Kerroin 15)-1 Pieni-15
Terävyys (Kerroin 1)+1b Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä1
Puolustushalu (Kerroin 1)+1 Pieni1
Taisteluhalu (Kerroin10)+2b Kohtuullisen pieni20
Hermorakenne (Kerroin 35)-1 Vähän hermostunut-35
Temperamentti (Kerroin 15)+1 Erittäin vilkas15
Kovuus (Kerroin 8)-2 Pehmeä-16
Luoksepäästävyys (Kerroin 15)+2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen30
Laukaisuvarmuus++ Laukauskokematon
Yhteensä1++