Halla

Arceum’s Sophie At Skyrim
italianvinttikoira, narttu
21.6.2020, Ruotsi
KoiraNet
The Italian Greyhound archive

Parhaat tulokset

  • näyttely: ROP SERT RYP4

Terveys

Luonne

Halla oli kovasti toivottu lisäys tiimiin jo ennen syntymäänsä. Sauli bongasi vuotta ennen pentujen syntymää Hallan emän Shirinin ja kiinnostui nartusta ulkomuodon, juoksuominaisuuksien sekä näyttelytulosten perusteella, jonka jälkeen Sauli sai nopeasti Riinankin houkuteltua puolelleen. Pitkä odotus tuotti lopulta hedelmää, kun Halla syntyi viisipäiseen pentueeseen. Siitä alkoi vielä pidempi odotus, kunnes lopulta saimme pikkutyypin Ruotsista Suomeen koronaepidemian pahimpaan aikaan.

Halla on heti ensimmäisistä päivistään lähtien osoittanut suurta taistelutahtoa ja iloa, jota se ei pelkää näyttää perheelleen. Hallan häntä heiluu jatkuvasti ja se tarjoaa aktiivisesti kontaktia ihmisiin. Perusluonteeltaan se on kiltti, itsenäinen ja ystävällinen sekä muuten varsin äänetön, mutta leikkiessään ja vieheen perään riehuessaan ääntä lähtee kuin pienestä kylästä. Uudet tilanteet ja ihmiset ajoittain vielä jännittävät, mutta herkkujen avulla jännitys unohtuu nopeasti. Halla ei ole ollenkaan kylmänarka, vaan juoksee ihan yhtä innoissaan pihalla sadesäällä, lumisateella tai tuulisella kelillä. Ainoastaan paikallaan odottamisesta Halla ei perusta, se kun haluaisi koko ajan olla menossa.

Harrastusrintamalla sijoituskoti Kirsi on tehnyt loistavaa työtä ja Halla juokseekin nuoresta iästään huolimatta hienosti vieheen perässä. Halla on juossut ensimmäisenä syksynään jo etusuoraa yleisön katsellessa sekä kopitus ja vapaleikit ovat tulleet tutuiksi. Hallan kanssa on treenattu noseworkin alkeita ja se on osoittanut lajissa lahjakkuutta. Halla vaikuttaa kaikin puolin mukavalta harrastuskoiran alulta, joten jäämme innolla odottamaan mitä kaikkea jännittävää meillä on vielä edessämme!

Näyttelyt
3.10.21Vantaa KR, Tanya Ahlmari-StocmariJUN ERI1
19.9.21Helsinki KR, Johan JuslinJUN ERI1 SA PN1 ROP SERT RYP4
19.8.21Riihimäki KV, Gadolin Marie
vapaa suomennos ”Kaunis ja elegantti narttu. Erinomaiset kulmaukset. Kaunis pää, hyvät korvat ja silmät. — Hyväkuntoinen, hyvin hoidettu. Kaunis yksivärinen turkki. Kauniit liikkeet. Erinomainen luonne.”
JUN ERI2
18.8.21Riihimäki NORD, Saija Juutilainen
”14kk, kaunismallinen juniori. Kaunis pään malli, kaunis ilme, hyvä purenta ja korvat. Kaunis niskan kaari. Tiiviit käpälät. Pitkät takaraajat. Hyvä luusto, hyvä lantion pituus, hyvä hännän asento. Mukavassa kunnossa. Hyvä karva ja väri, hyvä luonne. Liikkeet asettuvat ajallaan, kaunis sivukuva kun malttaa. Lupaavat linjat.”
JUN ERI2
8.8.21Espoo, Hilkka Salohalla
”Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea, elegantti narttu. Hyvä kallo ja kuono, silmät voisivat olla pyöreämmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula, kaulan kiinnitys ja rintakehä. Oikein kulmautunut. Hyvä karvapeite. Erinomainen ylälinja liikkeessä, mutta etuaskel voisi olla hieman pidempi.”
JUN ERI1
17.7.21Helsinki Kartano Weekend, Veiga Gabriela
”Nice female on the big side. correct head and expression. correct muzzle and bite. Correct neck, topline. Tailset a bit high. Excellent chest. excellent pasterns. moves well. Needs to settle and mature.”
JUN ERI3
14.6.21Tuuri KR, Jouko Leiviskä
”Kaunislinjainen, erinomaista rotutyyppiä oleva. Hieman kevyt kuono-osa, samoin alaleuka voisi olla voimakkaampi. Ikäisekseen erittäin hyvä rintakehän syvyys. Erinomainen reisi ja lihakset. Hyvänmuotoiset tiiviit käpälät. Ei oikein halua esiintyä tänään tässä ilmassa, vapauduttuaan liikkuu hyvällä askeleella.”
JUN ERI2