4. pentue

FI MVA EE MVA LT MVA LV MVA BALT MVA JV-21
Charisma di Sangue Regale
×
Arceum’s Sophie at Skyrim

s. 20.8.2023
1+2

Greyout Async Ada ”Nana”
Greyout Javabyte ”Into”
Greyout Ruby On Rails ”Freja”

Halti
Charisma di Sangue Regale

Halla
Arceum’s Sophie at Skyrim

Pennut:

Nana
Greyout Async Ada

Into
Greyout Javabyte

Freja
Greyout Ruby On Rails

Astutus, odotusaika ja synnytys

2.8.2023 – Ultrassa selviää, että Halla on tiineenä. Ultrassa nähdään 3-4 sikiötä. Eläinlääkärin arvio tiineyden kestosta on noin 7 viikkoa, koska sikiöillä on jo luustoa nähtävissä.
20.8.2023 – Pennut syntyvät hätäsektiolla.

Astumisen ajankohta ei tiedossa. Pentue on vahinkopentue.

Hallan epämääräisten vaaleanvihreiden vuotojen takia lähdettiin tarkistamaan tilannetta eläinsairaalalle sunnuntaina 20.8. aamupäivästä. Hallan vointi oli hyvä ja veriarvot kunnossa, mutta kolmesta pennusta yhdeltä ei löytynyt ultrassa sykkeitä eikä kohtua saatu supistelemaan. Hallan synnytystä ei voinut tässä kohtaa enää käynnistää oksitosiinilla, vaan eläinlääkärissä päädyttiin hätäsektioon. Osasyynä synnytyksen käynnistymättömyydelle arvioitiin Hallan kohdun tihkuva verenvuoto. Kohtu poistettiin samalla keisarinleikkauksen yhteydessä.

Kaksi virkeää tyttöä ja tukkeena ollut, kalvoton poika leikattiin ulos hengissä. Halla kotiutui kolmen pentunsa kanssa sunnuntaina päivällä ja toipuminen lähti sujumaan hyvin.

Pentujen painot

Pentujen painokehitys ensimmäisen kahden viikon ajan.

Pentujen kasvu ja kehitys kahdeksaan viikkoon asti

Hallan pentujen ensimmäinen viikko on sujunut hyvin! Harmaa poika Java (263g), harmaa tyttö Ada (198g) ja musta tyttö Ruby (268g) ovat kasvaneet vauhdilla ja jokainen tuplasi syntymäpainonsa ensimmäisellä viikolla. Pennut ovat olleet heti syntymästään taitavia ruoan löytämisessä ja onpa ensimmäiset pentulaatikosta karkaamisetkin jo Javan puolesta hoidettu! Halla on kipulääke- sekä antibioottikuuristaan huolimatta ollut erinomainen emä parin ensimmäisen päivän jälkeen ja kasvattajalle on jäänyt lähinnä pentujen ja Hallan ihastelu.

Pentujen ensimmäinen viikko. Painot ovat nousseet hyvin. Vasemmalta lukien Java, Ruby ja Ada.

Pentujen toinen viikko. Silmät ovat pikkuhiljaa aukeamassa.

Pentujen kolmas viikko. Tällä viikolla on maisteltu kiinteitä, matolääkettä, leluja ja varpaita, sekä tietysti Halla-emän korvia. Tyypit ovat myös päässeet tutustumaan pentulan ulkopuoliseen maailmaan, mutta ihan vielä ei ole leikkikavereita aikuisista saatu.

Pentujen neljäs viikko. Vauhtia riittää niin sisällä kuin ulkonakin! Pennut ovat saaneet kuluneella viikolla myös ensimmäiset vieraansa ja suhtautuvat kaikkeen hienolla luottamuksella ja uteliaisuudella. Muu lauma on päässeet nauttimaan pentujen seurasta ja vieheeseenkin ollaan jo hieman tutustuttu.

Pentujen viides viikko. Menohaluja riittää ja lauman aikuisetkin ovat saaneet siiitä jo osansa. Ympäristöä ollaan jo laajennettu oman kotipiirin ulkopuolelle sekä totuteltu kiinteiden ruokien maailmaan pelkän maistelun sijaan. Arki pienten kanssa on yhtä tohinaa, mutta ehditään me silti vielä nukkuakin välissä.

Pentujen kuudes viikko. Pentutarkastuksessa pennuilla oli kaikki hyvin ja purennat kunnossa, Javalla myös molemmat kivekset paikoillaan. Tarkastuksessa saatiin erityiskehuja pentujen reippaudesta ja tasaisesta kasvusta! Javan ja Rubyn paino oli sama 2030g, Adalla painoa 1700g. Pennut saivat myös viralliset nimensä ja jatkossa tyyppejä saakin kutsua ohjelmointikielistä inspiroituneina.

Pentujen seitsemäs viikko.

Pentujen kahdeksas viikko. Kotiinlähdön aika. Kuvassa vasemmalta lukien isä Charisma di Sangue Regale ”Halti”, emä Arceum’s Sophie At Skyrim ”Halla”, Greyout Javabyte, Greyout Async Ada ja Greyout Ruby On Rails.

Kuvia pennuista syntymästä ensimmäiseen ikävuoteen

Pennut muutaman päivän ikäisenä, harmaa Into ja musta Freja.

Halla ja Into 1vk.

Pennut ulkoilemassa. Etualalla Nana 4vk.

Pentujen elinpiiri laajenee. Etualalla Into, takana Freja 5vk.

Nana moikkaamassa kasvattajaa, ikää 3kk.

Into innoissaan, ikää 5kk.