Halla

Arceum’s Sophie at Skyrim
italianvinttikoira, narttu
21.6.2020, Ruotsi
KoiraNet
The Italian Greyhound archive

Parhaat tulokset

 • näyttely: ROP SERT RYP4
 • ratajuoksu: 280m: 23,90s (treenit, epävirallinen), 280m: 24,03s (treenit, virallinen)

Terveys

 • silmät: lasiaisen rappeuma (7/2023)
 • polvet: 2/2 (7/2022), 2/2 (7/2023)
 • sydän: terve, ei sivuääniä (11/2023)
 • lonkat: C/C, matalat lonkkamaljat (7/2022)
 • kyynärät: 0/0 (7/2022)
 • selkä: (7/2022)
  • nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), lukumäärä: 0
  • selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
  • välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne), oireeton
 • UC DAVIS -testit: (11/2023)
  • FEH (kiillehypoplasia): N/N (terve)
  • PCAG (glaukooman alttius): N/N (terve)
  • PLL (primaarinen linssiluksaatio): N/N (terve)
  • PRA (etenevän verkkokalvon surkastuman alttius): AA bb Cc DD ee
 • steriloitu (8/2023)

Luonne

Halla oli kovasti toivottu lisäys tiimiin jo ennen syntymäänsä. Sauli bongasi vuotta ennen pentujen syntymää Hallan emän Shirinin ja kiinnostui nartusta ulkomuodon, juoksuominaisuuksien sekä näyttelytulosten perusteella, jonka jälkeen Sauli sai nopeasti Riinankin houkuteltua puolelleen. Pitkä odotus tuotti lopulta hedelmää, kun Halla syntyi viisipäiseen pentueeseen. Siitä alkoi vielä pidempi odotus, kunnes lopulta saimme pikkutyypin Ruotsista Suomeen koronaepidemian pahimpaan aikaan.

Halla on heti ensimmäisistä päivistään lähtien osoittanut suurta taistelutahtoa ja iloa, jota se ei pelkää näyttää perheelleen. Hallan häntä heiluu jatkuvasti ja se tarjoaa aktiivisesti kontaktia ihmisiinsä. Perusluonteeltaan se on kiltti, itsenäinen ja ystävällinen sekä muuten varsin hiljainen, mutta leikkiessään ja vieheen perään riehuessaan ääntä lähtee kuin pienestä kylästä. Halla ei ole ollenkaan kylmänarka, vaan juoksee ihan yhtä innoissaan pihalla sadesäällä, lumisateella tai tuulisella kelillä. Ainoastaan paikallaan odottamisesta Halla ei perusta, se kun haluaisi koko ajan olla menossa.

Harrastusrintamalla sijoituskoti Kirsi on tehnyt loistavaa työtä ja Halla on juossut upeasti vieheen perässä. Täyspitkää maastorataakin on pariin otteeseen kokeiltu. Hallan kanssa on treenattu myös noseworkin alkeita ja se on osoittanut lajissa lahjakkuutta. Valitettavasti Hallan juoksu-ura päättyi ennen kuin pääsi kunnolla alkamaan polvitulosten sekä nivelrikon vuoksi.

Jälkeläiset

Greyout
x Charisma di Sangue Regale
20.8.2023 (1+2)
Greyout Async Ada
Greyout Javabyte
Greyout Ruby on Rails

Näyttelyt
27.8.22Forssa KV, Karl-Erik JohanssonAVO ERI2
9.7.22Kartano Weekend, Kaisa Metteri-Gold
”2-vuotias tasapainoinen kaunislinjainen narttu. Hyvän pituinen pää, aavistuksen pyöreyttä kallossa, alaleuka voisi olla vahvempi. 5 alahammasta. Hyvän mallinen ja vahvuinen rintakehä joka saa vielä hieman syventyä. Riittävästi kulmautunut takaa. Sopusuhtainen luusto. Hieman pitkä lanneosa. Liikkeessä hieman nouseva ylälinja saisi kantaa itsensä ryhdikkäämmin.”
AVO EH3
11.6.22Hämeenlinna KR, Markku Mähönen
”Oikeat mittasuhteet ja ääriviivat. Elegantti kokonaisuus. Oikeat pään linjat. Hyvämalliset silmät. Hieman pitkät korvat. Hyvä kaula. Ikään sopiva eturinta. Hyvämallinen rintakehä. Seistessä hyvät ääriviivat sekä kulmaukset. Tiiviit käpälät. Suorat edestakaiset liikkeet. Liikkuu sivulta hyvällä askeleella, ylälinja voisi olla hieman kaarevampi liikkeessä. Hyvä karva ja iho ja käytös.”
NUO ERI2
26.5.22Mynämäki R, Marja SalminenNUO ERI3 SA PN4
13.5.22Helsinki KV, Simon Oliver NUO ERI4
27.3.22Lahti KV, Fausto CavalieriNUO ERI2 SA
19.12.21Voittaja, Urpilainen Teija
”Erinomainen tyyppi. Kaunis pää ja ilme. Hienot silmät ja korvat. Hyvä kaula. Tyypillisesti kulmautunut. Hyvä ylälinja. Oikea rungon syvyys ja leveys. Hieno musta väri. Liikkuu joustavasti, edestä keveästi, mutta takaa hieman maahan sidotusti.”
JUN ERI
18.12.21Helsinki Winner, Jokisilta Hannele
”Elegantti juniorinarttu. Päässä oikeat mittasuhteet. Hyvät korvat. Oikea kaulalinja. Sopivat takakulmaukset. Rungon kehitys vielä kesken luokkaan sopien. Voimakkaasti kaartuva selkälinja seistessä. Hyvä luonne. Riittävä karvapeite. Liikkuu normaalisti.”
JUN ERI4
3.10.21Vantaa KR, Tanya Ahlmari-StocmariJUN ERI1
19.9.21Helsinki KR, Johan Juslin
”Sopivankokoinen narttu, kylmyydestä huolimatta erinomaiset linjaukset. Kaunis pää. Kaunis vatsaviiva. Vahva kannessa. Erinomainen iho. Liikkuu hyvin.”
JUN ERI1 SA PN1 ROP SERT RYP4
19.8.21Riihimäki KV, Gadolin Marie
”Kaunis ja elegantti narttu. Erinomaiset kulmaukset. Kaunis pää, hyvät korvat ja silmät. Hyväkuntoinen, hyvin hoidettu. Kaunis yksivärinen turkki. Kauniit liikkeet. Erinomainen luonne.”
JUN ERI2
18.8.21Riihimäki NORD, Saija Juutilainen
”14kk, kaunismallinen juniori. Kaunis pään malli, kaunis ilme, hyvä purenta ja korvat. Kaunis niskan kaari. Tiiviit käpälät. Pitkät takaraajat. Hyvä luusto, hyvä lantion pituus, hyvä hännän asento. Mukavassa kunnossa. Hyvä karva ja väri, hyvä luonne. Liikkeet asettuvat ajallaan, kaunis sivukuva kun malttaa. Lupaavat linjat.”
JUN ERI2
8.8.21Espoo, Hilkka Salohalla
”Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea, elegantti narttu. Hyvä kallo ja kuono, silmät voisivat olla pyöreämmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula, kaulan kiinnitys ja rintakehä. Oikein kulmautunut. Hyvä karvapeite. Erinomainen ylälinja liikkeessä, mutta etuaskel voisi olla hieman pidempi.”
JUN ERI1
17.7.21Helsinki Kartano Weekend, Veiga Gabriela
”Nice female on the big side. correct head and expression. correct muzzle and bite. Correct neck, topline. Tailset a bit high. Excellent chest. excellent pasterns. moves well. Needs to settle and mature.”
JUN ERI3
14.6.21Tuuri KR, Jouko Leiviskä
”Kaunislinjainen, erinomaista rotutyyppiä oleva. Hieman kevyt kuono-osa, samoin alaleuka voisi olla voimakkaampi. Ikäisekseen erittäin hyvä rintakehän syvyys. Erinomainen reisi ja lihakset. Hyvänmuotoiset tiiviit käpälät. Ei oikein halua esiintyä tänään tässä ilmassa, vapauduttuaan liikkuu hyvällä askeleella.”
JUN ERI2

Ratajuoksu
30.5.23Helsinki sijoituskilpailu 280m, 24,03s (1/3 sija)