3. pentue

DVM-20
Ophis Eriberto
×
Carelia

s. 4.3.2022
2+4

Greyout Ithil ”Kaino”
Greyout Ivain ”Tauno”
Greyout Iota ”Thora”
Greyout Inari ”Vimma”
Greyout Iole ”Haiku”
Greyout Indris ”Ulpu”

Erkka
Ophis Eriberto

Hertta
(Greyout) Carelia

Pennut:

Astutus, odotusaika ja synnytys

22.12.2021 – Hertan juoksut alkavat.
3.1.2022 – Ensimmäinen onnistunut astutus 12. päivä juoksujen alusta.
5.1.2022 – Toinen onnistunut astutus 14. päivä juoksujen alusta.
25.2.2022 – Hertan tiineysröntgen, vuorokausia 53 ensimmäisestä astutuksesta. Röntgenissä näkyy kuusi pentua.
4.3.2022 – Pennut syntyvät 60 vuorokautta ensimmäisestä astutuksesta.

Hertan synnytys lähti käyntiin nopealla aikataululla illalla klo 19.50 akoihin. Ensimmäinen harmaa tyttö Theta (Iole) syntyi klo 20.44 ja painoi 255g. Seuraava pentu oli hieman isompi ja otti pienen aikansa ennen syntymistään. Musta tyttö Iota (Iota) syntyi pienellä vetoavulla klo 21.41 ja painoa oli komeat 295g. Seuraava pentu, harmaa poika Pi (Ithil), syntyi vain kymmentä minuuttia myöhemmin klo 21.51 ja painoa hänellä oli 282g. Hetkeä myöhemmin saapui musta poika Tau (Ivain) ja molemmilla pojilla oli sama syntymäpaino eli 282g. Tämän nelikon jälkeen Hertta lepäsi tovin ja hoiti pentujaan ennen viimeisiä ponnistuksia. Viides pentu oli harmaa tyttö Gamma (Indris), joka syntyi klo 23.28 ja painoa oli 280g. Viimeisenä syntyi pienoinen yllätys eli kermanvärinen tyttö Isbe (Inari) klo 23.48 ja painoa oli 297g.

Pentujen painot
Pentujen kasvu ja kehitys kahdeksaan viikkoon asti

Hertan ja Erkan pennut vuorokauden ikäisinä.

Vuorokausi ikää, ylärivissä vasemmalta oikealle musta uros Ivain, kerma narttu Inari ja harmaa uros Ithil. Alarivissä harmaa narttu Indris, musta narttu Iota ja harmaa narttu Iole. Alla olevissa kasvukuvissa pennut ovat samassa järjestyksessä.

Viikon ikäiset pennut. Kaikilla ovat lähteneet painot mukavasti nousemaan ja ensimmäiset karkulaiset ovat löytyneet jo pentulaatikon ulkopuolelta.

Kahden viikon ikäiset pennut, silmät juuri auenneina. Pentulaatikko pistettiin säilöön sen käytyä ahtaaksi ja nyt tutkittavaa sitten riittääkin.

Kolmen viikon ikäiset pennut. Kiinteitä ruokia on aloitettu ja maistelulistalla on ollut niin hevosta, matolääkettä, sisarusten nahkaa sekä ihmisvarpaita.

Neljän viikon ikäiset pennut. Ympäristöä tutkitaan jo kovaa vauhtia, sillä jalat kantavat jo melkoisen tukevasti vähän pidemmänkin tutkimusretken ajan.

Viiden viikon ikäiset pennut, toiselta nimeltään lauma piraijoita. Hampaat löytyvät ja puruote alkaa olla melkoisen reipas.

Kuuden viikon ikäiset pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa ja kaikilla oli kaikki kuten pitääkin. Iolella todettiin kuitenkin juveniili selluliitti, ja se hoidetaan nyt asianmukaisella lääkityksellä ennen omaan kotiin muuttoa.

Kuvia pennuista syntymästä ensimmäiseen ikävuoteen

Kuvia pentujen ensimmäiseltä viikolta.

Kuvia pennuista ensimmäisen ikävuoden jälkeen

Kuvia pentueesta tänne.